091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Ajax sigurnosni sustavi štite vašu kuću, stan ili ured

Sva Ajax rješenja osmišljena su da zadovolje tri ciljane skupine potpuno novom razinom percepcije i iskustva pri korištenju sustava zaštite. Estetika i dizajn je prva od njih, jer svi vole funkcionalne predmete lijepog i modernog izgleda kod kojih profesionalni izazovi sustava zaštite ne nagrđuju estetiku proizvoda. Krajnji korisnici pak žele rješenje izravno iz kutije no bez frustracije tehnologijom. Stoga su Ajax proizvodi pojednostavljeno osmišljeni kako bi bili što intuitivniji i pružali iskustvo rukovanja bilo kojim drugim popularnim gadget-om. Za to vrijeme instalateri i tvrtke tehničke zaštite su zadovoljni zbog mogućnosti važnih za svoj rad poput pouzdane dojave na CMS, čuvanja sigurnosnih kopija (backup), anti sabotaže uređaja (tamperi) i nova razina usluge i kontrole (posebna mobilna aplikacija za instalatere).

Kako biste u svakom trenutku bili informirani o događajima unutar štićenih prostora, instalirajte Ajax Security System za Android i iOS sustave. Zahvaljujući naprednom sustavu obavještavanja korisnika, kombinirajući push obavijesti, SMS poruke i telefonske pozive, korisnik u svakom trenutku može pristupiti aplikaciji te dobiti ažurnu informaciju.

Čak i ako povežete vaš sigurnosni sustav sa nadzornim zaštitarskim centrom, i dalje ćete biti
obavještavani o svim događajima i moći ćete nadzirati rješavanje svih problema koji se mogu pojaviti. Naravno, pod uvjetom da ne propustite upozorenje Ajax sustava. Stoga je potrebno uvjeriti se da su vam postavke mobilnog telefona namještene na način da Ajax aplikaciji omogućuju neometano slanje obavijesti.

Prednosti Ajax sustava leže u njihovoj jednostavnosti instalacije, pouzdanosti i naprednim značajkama koje pružaju visoku razinu zaštite. Bez obzira na veličinu prostora ili specifične potrebe korisnika, Ajax nudi modularna rješenja koja se mogu prilagoditi kako bi odgovarala konkretnim zahtjevima sigurnosti.

Osim toga, Ajax sustavi su fleksibilni, te omogućuju korisnicima da postupno proširuju svoj sustav kako im raste potreba za sigurnošću ili kako se mijenjaju okolnosti.

 

Postavke obavijesti za iOS operativne sustave

Ajax aplikacija ima razne mehanizme kojima vam daje da znanja da je došlo do kritično važnog događaja. Koriste se Push obavijesti SMS poruke te telefonski pozivi kako bi privukli korisnikovu pažnju i alarmirali ga. Međutim, ti mehanizmi ne rade ukoliko vam je na pametnom telefonu utišan zvuk, te ukoliko je telefon u tihom ili u “Ne ometaj” načinu rada.

Stoga je Apple dodao novu vrstu obavijesti – Kritična upozorenja (Critical Alerts). Bez obzira na postavke pametnog telefona, ove obavijesti reproduciraju zvučno upozorenje i na zaslonu se pojavljuje poruka.

 
Ajax sigurnosni sustav koristi Kritična upozorenja za slanje dojava / upozorenja jedino kada detektori signaliziraju provalu, požar ili curenje vode te u slučaju pritiska tipke za paniku na ključu ili prilikom unosa koda pod prisilom na tipkovnici. Ostale obavijesti sustava neće nadjačati definirani način rada, tj. pojačati razinu zvuka vašeg pametnog telefona.

Postavke obavijesti za Android operativne sustave

Ajax Security System aplikacija koristi dva načina slanja notifikacija za Android uređaje: Google-ov Firebase Cloud Messaging i Ajax Notification Service koji je nezavisan od Google sustava.

Kako biste bili sigurni da ćete pravovremeno dobiti Ajax obavijesti, provjerite da li su vam omogućene postavke “Background connection” i “Keep-Alive Service” u samoj aplikaciji.
Ukoliko ste uključili ove opcije, ali vam notifikacije i dalje ne pristižu, moguće je da vaš uređaj ima mogućnost blokiranja isporuke notifikacija što zahtijeva mijenjanje postavki uređaja.

 

Zamjena baterija na Ajax elementima protuprovale

Osim jednostavne ugradnje i podešavanja, Ajax sustave bežične protuprovale odlikuje i iznimno jednostavno održavanje koje se u većini situacija svodi na zamjenu baterija bežičnih elemenata.