091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Bežični detektor dima i topline sa sirenom

Bežični detektor požara sa senzorom temperature koji prati sigurnost u štićenom prostoru dvadeset četiri sata dnevno i odmah obavještava o dimu i naglima skokovima u temperaturi.

Zašto je detektor ugljičnog monoksida neophodan dodatak vašem domu?

Tijekom sezone grijanja često čitamo novinske članke crne kronike o trovanjima i stradavanjima ugljičnim monoksidom. Jedan od ključnih elemenata sigurnosti u domu je detektor ugljičnog monoksida, a s pojavom novih tehnologija, sada imamo priliku integrirati ovu važnu funkciju u naš dom putem pametnog detektora ugljičnog monoksida.
Ugljični monoksid (CO) je bezbojni, bezmirisni plin koji nastaje nepotpunim sagorijevanjem fosilnih goriva kao što su drvo, plin, nafta ili ugljen. Ovaj opasni plin može biti neprimjetan, ali njegove posljedice mogu biti fatalne.

Ugljični monoksid – skrivena opasnost

Ugljični monoksid može prodirati u naše domove kroz nekoliko izvora. Najčešći su kvarovi na plinskim uređajima, pećima, bojlerima, kaminima ili automobilima u zatvorenim garažama. Osim toga, nepropisno održavani dimnjaci ili loše ventilirane prostorije također mogu povećati koncentraciju ugljičnog monoksida.

Zašto je detektor ugljičnog monoksida bitan?

Ugljični monoksid je ozbiljna prijetnja koju ne smijemo zanemarivati. Edukacija o rizicima, redovito održavanje uređaja i postavljanje detektora ugljičnog monoksida može spasiti živote. Budući da je nemoguće prepoznati CO osjetilima, detektor ugljičnog monoksida postaje ključan alat u prevenciji ozbiljnih zdravstvenih problema. U slučaju detekcije CO, ovaj uređaj reproducira glasnu 80dB sirenu i šalje obavijest kroz aplikaciju na mobitelu svim ukućanima.

FireProtect 2 je detektor nove generacije dizajniran za sigurnost stambenih objekata od požara. Dva termistora brzo reagiraju na gorenje sintetičkih materijala, a senzor ugljičnog monoksida alarmira prije nego što razina koncentracije postane prijeteća. Promišljeni dizajn, montaža i postavke unutar aplikacije čine instalaciju jednostavnom i brzom. Sve zadovoljava najsuvremenije standarde zaštite od požara.

Uvijek informirani, svugdje

Za sustave dojave požara u stambenim objektima prioritet je informiranje ljudi o opasnosti od požara. FireProtect 2 opremljen je snažnom sirenom od 85 dB kako bi se uklonio rizik od propuštanja alarma. Detektor koristi tonove koje je nemoguće ignorirati s različitim uzorcima za označavanje alarma ili događaja, tako da je lako prepoznati vrstu prijetnje i reagirati u skladu s tim.