091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Novi uređaj linije proizvoda Fibra

Za zaštitu najsloženijih objekata spremna su još četiri proizvoda:

  • DoorProtect G3 Fibra , detektor sa senzorima otvaranja, udara i nagiba.
  • Transmitter Fibra , modul za integraciju uređaja treće strane u Ajax sustav.
  • LineSupply (45 W) Fibra, modul za dodatno napajanje Fibra uređaja.
  • Kućište C (260) , kućište s utorima za LineSupply i pomoćnu bateriju.

 

Nadalje, kućišta Hub Hybrid (2G) i Hub Hybrid (4G) nadograđena su prema zahtjevima NSI, SSAIB i INCERT. Nova verzija kućišta ima svjetlosne vodilice za indikaciju statusa. U prethodnoj verziji, LED indikator se nalazi na ploči i nije vidljiv kada je kućište zatvoreno.

Više uređaja 3. stupnja protiv upada

Ajax Systems na tržište vrhunske sigurnosti ranije ove godine, predstavio je prvu skupinu uređaja s certifikatom Grade 3. Dok je još nekoliko Ajax uređaja u procesu certificiranja, DoorProtect G3 Fibra pridružuje se popisu i spreman je za pokrivanje objekata visokog rizika.

Model G3 ima ugrađene senzore udarca i nagiba. Za otkrivanje otvaranja vrata postoje dva reed prekidača u plastičnim kapsulama, što senzor čini izdržljivijim. Kada se reed prekidači koriste u paru, detektor radi učinkovito bez obzira na to je li magnet postavljen s desne ili lijeve strane. DoorProtect G3 također ima priključke za spajanje NC detektora treće strane. Prednji dio kućišta može se fiksirati u dva položaja, omogućujući usmjeravanje žica s gornje i donje strane detektora. Detektor ima magnetometar koji se može kalibrirati putem Ajaxovih aplikacija za mjerenje i pohranjivanje podataka o lokalnom magnetskom polju. Magnetometar ima tri razine osjetljivosti, može identificirati instalirani magnet i pratiti njegov učinak na reed prekidače. Sve promjene u magnetskom polju aktiviraju trenutačni alarm, osiguravajući zaštitu od lažiranja magneta . Kompletan set također uključuje plastične odstojnike dizajnirane za smanjenje utjecaja metalnih površina na magnet. Na primjer, prilikom postavljanja detektora na vrata sefa ili trezora.

Pretvaranje zastarjelog u inovativno putem odašiljača

Odašiljač Fibra žična je verzija poznatog integracijskog modula Ajax. Uređaj treće strane sada se može spojiti izravno na Fibra liniju.

Modul dobiva značajne nadogradnje. Sada je moguće integrirati tipkovnice, mehaničke prekidače, prekidače s tipkama, radio kontrolere i telefonske releje u Ajax. KeyArm se konfigurira u Ajax aplikacijama i može aktivirati/deaktivirati sustav, pojedinačne grupe i noćni način rada . Tradicionalno, modul nudi 10 vrsta događaja za integrirani uređaj, uključujući prilagođenu vrstu događaja koja se može postaviti prema zahtjevu korisnika. Odašiljač također može osigurati napajanje od 12 V⎓ za integrirani uređaj s potrošnjom do 50 mA. Modul dolazi u malim dimenzijama (40 × 15 mm), tako da se može ugraditi u kućište bilo kojeg uređaja treće strane.

Dodatno napajanje za žičane uređaje

Fibra linija postaje poboljšana s LineSupply (45 W) izdanjem. Modul omogućuje dodatno napajanje priključenih Fibra uređaja i produljuje duljinu linije do 2000 m. Daje 30 W izlazne snage za Fibra uređaje, koristeći dodatnih 15 W za punjenje pomoćne baterije. Modul se može instalirati na bilo kojoj točki Fibra linije, čak i nakon druge LineSupply. Instalater može kombinirati do 10 modula na jednu Fibra liniju, povećavajući njezinu duljinu za do 22 km bez smanjenja snage. Ova razina fleksibilnosti otvara brojne mogućnosti za učinkovito pokrivanje tvornica, farmi, elektrana ili drugih velikih objekata.

LineSupply se instalira u kućište C (260) ili kućište D (430) zajedno s rezervnom baterijom od 12 V⎓ kapaciteta od 7 do 18 A·h. Modul je zaštićen od kratkog spoja, prenapona i pregrijavanja . U slučaju kratkog spoja ili prenapona, sustav trenutno detektira problem na liniji i obavještava zaštitarsku tvrtku i korisnike. U isto vrijeme, LineSupply isključuje zahvaćeni izlazni vod i pokušava vratiti napajanje u roku od 12 sekundi, ostajući bez napona ako se problem nastavi. A kada se problem riješi, nema potrebe za zamjenom osigurača: sustav će automatski vratiti rad.

Još jedna veličina višenamjenskog kućišta

Kućište C (260) dizajnirano je posebno za LineSupply. Kućište ima jedan utor za LineSupply i drugi za pomoćnu bateriju.

Sve za ispravnu i glatku montažu je već u setu. Ugrađena libela i malo veće točke za pričvršćivanje pomažu profesionalcu u savršeno preciznom položaju za montažu. Kućište C (260) iznutra ima posebne pričvršćivače za upravljanje kabelima i nekoliko perforiranih dijelova na stražnjoj strani za ožičenje kabela. Oznake za pozicioniranje bušilice i posebni zaštitnici iznutra pomažu zaustaviti bušilicu prije nego udari u druge komponente. Držači za postavljanje uređaja su fleksibilni i zahtijevaju samo jedan pokret ruke za ugradnju modula unutra. Gornji poklopac kućišta opremljen je vijcima protiv pada kako bi se spriječilo slučajno ispuštanje instalacijskih dijelova.

A tajno oružje je ugrađeni tamper : povezan je s LineSupply kako bi zaštitio uređaj od pokušaja sabotaže.

Zašto profesionalci biraju Fibru

Značajka Fibra potpisa je njezin komunikacijski protokol, koji jamči besprijekornu funkcionalnost sustava i iznimnu energetsku učinkovitost. Uz Fibru uređaji troše milivate. Niska potrošnja energije ne samo da omogućuje spajanje većeg broja uređaja na jednu liniju, već i olakšava duže žičane veze.

Profesionalni alati za pojednostavljenje instalacije:

Daljinsko upravljanje i konfiguracija.

Intuitivne Ajax aplikacije pružaju daljinsko postavljanje i sve informacije o uređaju s bilo kojeg mjesta gdje je internet dostupan, na pametnom telefonu ili računalu. Instalater može daljinski promijeniti postavke i pružiti usluge na vrijeme. Nema potrebe obilaziti objekt.

Automatsko skeniranje linija. Značajka pronalazi fizički povezane uređaje koji još nisu dodijeljeni čvorištu i omogućuje njihovo dodavanje u sustav u nekoliko dodira.

Stres test potrošnje energije . Pomaže osigurati da sustav ima dovoljno snage u svakoj situaciji. U PRO aplikacijama, instalater pokreće simulaciju maksimalne potrošnje energije kako bi provjerio odgovor sustava.

Automatska sinkronizacija s CMS-om . Nakon instalacije i podešavanja, sve postavke sustava automatski se preuzimaju s poslužitelja u oblaku na PRO Desktop .

Štoviše, profesionalci imaju pristup raznim alatima i informacijskim resursima koje je stvorio Ajax Systems.