091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Protuprovalni sustavi su svojevrsni minimum zaštite stambenih i poslovnih objekata koji uspješno ispunjava funkcije odvraćanja zlonamjernika, ranog otkrivanja pokušaja provale, uzbunjivanja i dojave alarma. Primjena im se sve više širi na detekciju stanja okoline jer je na istu alarmnu centralu jednostavno dodati detektore temperature, poplave, ugljičnog monoksida ili plina, odnosno na zaštitu perimetra objekta, pa i veoma velikih područja, putem specijalnih vanjskih detektora.

Alarmne centrale se sve češće koriste kao centralni uređaj sustava kućne automatike za upravljanje rasvjetom, klimatizacijom ili ozvučenjem, a putem različitih modula proširenja one mogu upravljati nekim uređajima i kada u stanu nema nikog – video i audio nadzor dječje sobe, paljenja ili gašenja rasvjete, televizije i drugih video i audio uređaja, upravljanje klima uređajem – čime se stvara utisak da je netko u kući što provalnike odvraća od nauma počinjenja provale.

Sustavi protuprovale, vanjske zaštite i detekcije stanja okoline su dostupni u različitim tehnologijama, a velik broj ljudi se odlučuje za bežičnu tehnologiju koju se može ugraditi brzo i bez radova koji prljaju prostor.