091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Zašto instalirati sigurnosni sustav

Ugradnja alarmnog sustava stvar je zrele odluke o sigurnosti. Današnje sigurnosno tržište nudi različite uređaje za korisnike. Dobro osmišljen sustav isplatit će se s vremenom na mnogo načina. Ajax uređaji pomažu spriječiti ili ublažiti prijetnje poput upada, požara ili poplava. I to nije to! Saznajte više o tome zašto je korisno instalirati Ajax sigurnosni sustav i koja rješenja mogu dobro doći u slučaju različitih potencijalnih prijetnji.

Što je sigurnosni sustav?

Sigurnosni sustav je moderno rješenje za Vašu sigurnost i mir. Profesionalni instalateri često postavljaju takve sustave u komercijalnim, industrijskim i luksuznim stambenim objektima. Ovi prostori zahtijevaju višu razinu sigurnosti. Ipak, ljudi ugrađuju alarmne sustave i u svoje privatne zgrade, jer oprez nikad nije suvišan.
Sigurnosno tržište nudi različite proizvode i usluge, čineći današnje sigurnosne sustave složenijima i sigurnijima. Korisnici uvijek mogu proširiti skup uređaja koje već imaju kako bi stvorili robustan i učinkovit sustav. Sigurnosni uređaji razlikuju se po namjeni, cijeni, tehničkim karakteristikama i komunikacijskim tehnologijama.

Možete birati između niza uređaja za otkrivanje upada, požara, poplave ili curenja. Što se tiče detektora provale, tu su uređaji za kretanje, otvaranje vrata/prozora. Neki uređaji (na primjer, MotionCam Outdoor Jeweller) imaju opciju verifikacije fotografijom.

Konačno, sigurnosni sustavi mogu koristiti različite komunikacijske tehnologije ovisno o vrsti veze. Sustav Ajax koristi komunikacijske tehnologije Jeweller (bežični uređaji) i Fibra (žičani uređaji).

Vrste sigurnosnih sustava

Postoje tri vrste sigurnosnih sustava na temelju načina na koji detektori šalju signale hubu: žični, bežični i hibridni sustavi. Takva raznolikost omogućuje fleksibilnost u različitim okolnostima.

Detektori šalju signale u hub putem kabela u žičanom sigurnosnom sustavu. Žičani uređaji uglavnom se koriste za velike komercijalne prostore kao što su skladišta, tvornice ili radionice.

U bežičnim sigurnosnim sustavima, signal od detektora do huba prenosi se preko radio kanala. Ako je potrebno, bežični alarmni sustav možete premjestiti na novo mjesto. Bežični uređaji su dobri za stambene i pokretne prostore, kao što su motorne kuće ili brodovi, kada spojite dodatni izvor napajanja na upravljačku ploču.

Bežični alarmni sustav uključuje uređaje koji štite prostor od upada, požara i poplave. Instalateri mogu konfigurirati prostor. Korisnici ili nadzorne stanice kontroliraju zaštićeni teritorij pomoću Ajax aplikacije.

Treći tip sigurnosnog sustava je hibridni. Hibridni alarmni sustavi predstavljaju sinergiju žičnih i bežičnih sustava. Pogotovo ako bežični sustav trebate koristiti vani, a kod kuće imate npr. žičani sustav. Detektori šalju signale u hub putem radio kanala i žica. Kombinirajući dvije tehnologije, Ajax pruža kompleksnu zaštitu za prostore različitih veličina i konstrukcija.

Trenutačne obavijesti unutar aplikacije, kontrola sustava u stvarnom vremenu, navigacija na licu mjesta ili na daljinu i scenariji automatizacije doprinose najboljem mogućem korisničkom iskustvu hibridnog sustava.

Spriječite ili ublažite potencijalne prijetnje

Ajax sigurnosni sustav nudi niz uređaja koji pokrivaju brojne potrebe. Uređaji ispunjavaju zahtjeve visokih standarda i mogu ili ublažiti ili spriječiti potencijalne prijetnje. Provale, požari ili poplave mogu biti razorni i donijeti mnogo problema, uključujući financijski gubitak i štetu na imovini.

Otkrivanje upada

Veliki izbor detektora kretanja, vrata/stakla i sirena dizajniran je za zaštitu osiguranog područja od upada. Ajax također ima StarterKit — osnovni set uređaja za vašu sigurnost. Za zaštitu jezgre bit će dovoljan StarterKit. Međutim, uvijek možete nadograditi svoj alarmni sustav dodatnim rješenjima za poboljšanu sigurnost. A ako imate privatnu kuću, razmislite o unutarnjoj i vanjskoj zaštiti.

Zahvaljujući funkcionalnosti modernih sigurnosnih sustava, korisnici imaju više mogućnosti za podizanje razine zaštite od provale. Trenutačne obavijesti o alarmu u aplikaciji Ajax obavještavaju korisnika ili sigurnosnu tvrtku o incidentu. Detektori pokreta s opcijom verifikacije fotografijom potvrđuju upozorenje, tako da profesionalne usluge nadzora osiguravaju da se ne radi o lažnom alarmu.

Otkrivanje požara

Protupožarni alarmni sustavi brzo reagiraju na dim, toplinu i CO. Ajax detektori požara kritični su za javne prostore jer mogu znatno smanjiti štetu imovine u slučaju požara. Brze obavijesti unutar aplikacije informiraju korisnike, dajući im vremena za pravovremenu evakuaciju i reakciju vatrogasne službe.

Ajax FireProtect 2 (Heat/Smoke/CO) protupožarni je detektor nove generacije sa senzorom dvostrukog spektra koji odmah razlikuje dim od vodene pare. Ova tehnologija omogućuje detektoru da se usredotoči samo na stvarne prijetnje. Zahvaljujući inovativnom softverskom algoritmu uređaja, on točno detektira požar, a možete biti mirni što se tiče lažnih alarma.

Sprječavanje curenja vode

Poplave mogu imati razorne posljedice, kao i požar. Može oštetiti vašu imovinu, poplaviti susjede ili dovesti do prekida električne energije. Statistički gledano, prosječna cijena štete od vode iznosi oko 12.514 EUR. Uređaji za sprječavanje curenja vode mogu postati vaš razlog za uštedu živaca i novca. Ponekad može doći do poplave jer su vlasnici objekta odsutni. Ovdje dobro dolazi Ajax sustav za sprječavanje curenja vode.
LeaksProtect je bežični detektor curenja s četiri bočna kontaktna para. Kada voda dođe do uređaja s bilo koje strane, aktivira se alarm, a korisnik dobiva odgovarajuću obavijest. U ovom scenariju bilo bi izvrsno imati uređaj koji vam omogućuje da čak i na daljinu zaustavite curenje. Ajax nudi vrhunsko rješenje — WaterStop. To je ventil za zatvaranje vode na daljinsko upravljanje.

 

Osobna sigurnost

Jedan od razloga ugradnje alarmnog sustava je osobna sigurnost. Nikad ne znaš hoće li ti se što dogoditi. Ipak, uvijek je dobro unaprijed se pobrinuti za svoju sigurnost, za svaki slučaj. Posebno je relevantno za one koji žive sami, na periferiji ili za starije ljude.

Alarmni sustavi ljudima pružaju unutarnji mir i samopouzdanje. Na primjer, s Ajax pametnim gumbom možete učiniti sljedeće:

   • podići uzbunu;

   • pozvati pojačanje;

   • spriječiti pljačku;

   • zaštitite djecu i sebe;

   • minimizirati štetu;

   • prijaviti curenje plina.

  Osim toga, Button može funkcionirati kao pomoćni gumb za pomoć ljudima kojima je hitno potrebna pomoć.

   

  Kako nadograditi sigurnosni sustav za dodatnu zaštitu

  Suvremeni složeni sigurnosni sustav mora pokriti sve potencijalne prijetnje. Tržište nudi razne uređaje za unutarnje i vanjske prostore. Danas je proširenje alarmnog sustava dodatnim uređajima i jačanje zaštite prostora lakše nego ikad. Instalateri mogu pomoći u obnovi starog sustava.

  Pametni kućni uređaji

  Ajax brine ne samo o vašoj sigurnosti, već i o vašoj produktivnosti i udobnosti. S LightSwitchom osjetljivim na dodir možete uključiti rasvjetna tijela kad god želite i kontrolirati rasvjetu u svojoj kući. Osim toga, uređaj omogućuje korisnicima daljinsko upravljanje zavjesama, simulirajući prisutnost vlasnika. Ako imate djecu, možete deaktivirati dodirnu ploču i kontrolirati LightSwitch putem Ajax aplikacije kako se djeca ne bi igrala s njim.

  LifeQuality je korak prema izvrsnoj udobnosti, gdje imate vrhunsku kvalitetu zraka i savršenu razinu CO₂. Loša kvaliteta zraka može narušiti produktivnost, pa čak i zdravlje, uzrokujući pospanost i opću nesposobnost koncentracije. Iz tog je razloga LifeQuality pravi spasitelj jer točno procjenjuje kvalitetu zraka kod kuće ili u bilo kojem drugom prostoru. Na primjer, Ajax System će odmah uključiti ovlaživač zraka ako su neki rezultati loši.

  Ishodi

  Općenito, sigurnosni sustav nudi učinkovito i robusno rješenje za zaštitu prostora i zaštitu od prijetnji. Stručno instaliran alarmni sustav čini vas spremnim za mogući upad, požar ili poplavu. A sigurnosne tvrtke mogu vas konzultirati o uređajima koji odgovaraju vašim potrebama.

  Ugradnju sigurnosnog sustava smatrajte ulaganjem u svoju sigurnost i unutarnji mir dugi niz godina. Bilo da trebate osigurati svoj stan ili veliko skladište, Ajax uređaji pružaju osjećaj sigurnosti, gdje je potrebna sigurnost bilo koje razine.