091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Najefektivniji načini kako spriječiti provalu

Pročitajte vrlo korisne načine kako odvratiti provalnike od krađe i ulaza u vaš dom ili poslovni objekt. Nemojte propustiti ove vrlo korisne savjete koji mogu zaštiti vaš dom i spriječiti velike novčane štete u slučaju krađe.

Najkorisnije i najefektivnije odvraćanje je upravo – videonadzor

Istraživanja su pokazala da 60% provalnika radije odabire nekretnine koje nemaju videonadzor te 83% provalnika prethodno istraži gdje su i kako montirane kamere.

Dodatnih 40% ispitanih provalnika koji su služili zatvorsku kaznu je izjavilo da će kod opažanja kamera radije odabrati sljedeću kuću koja nema videonadzor.

Preporučujemo da pročitate i savjete gdje je najbolje smjestiti kamere i koliko vam ih treba.

Kvalitetan i pouzdan videonadzor je ključan za zaštitu vašeg doma. HikVision i DVC kamere svojom kvalitetom, pouzdanošću i pristupačnom cijenom nude sve što vam je potrebno za pametnu zaštitu vašeg doma.

Čak i u slučaju provale, videonadzor vam omogućava veću vjerojatnost da se snimi i prepozna lice provalnika, njihovo vozilo te da policija kasnijom istragom vrati ukradene predmete.

Izbjegavajte korištenje lažnih kamera budući da one služe isključivo kao dekoracija a provalnici znaju razliku između prave i lažne kamere a današnje kamere su toliko povoljne da vam se više isplati postaviti pravi sustav videonadzora nego lažni. Riječ je o investiciji koju postavite jednom i mirni ste godinama.

Alarmni sustav ili sirena

Jedan vrlo koristan alat koji može uplašiti provalnike je sirena koja se aktivira približavanjem odnosno ulaskom u nedozvoljeno područje.

No u slučaju provale ili neočekivanog dolaska osoba korištenjem alarmnog sustava vi automatski dobivate obavijest na svoj mobitel te vi nakon toga, pregledavanjem slike uživo možete pozvati policiju. Policija brzim djelovanjem može zaustaviti provalnike i otuđenje vaših vrijednih stvari. Ovo je odlično rješenje ako imate apartman ili vikendicu jer ne morate biti u istom mjestu ili gradu, a svejedno odmah po provali možete reagirati i spriječiti ju.

Razmislite i o ugradnji sustava za zaštitu, na tržištu postoje alarmni sustavi pristupačne cijene a iznimne pouzdanosti i kvalitete, poput Ajaxa koji se nalazi u ponudi Alarm Expressa. Današnja pametna protuprovalna zaštita vam također automatski šalje obavijest na mobitel a može detektirati i druge stvari poput, dima ili požara, ili detekcija poplave/izljeva vode.

Ajax alarmni sustav

Naljepnice i tabele da je objekt pod videonadzorom

Ako snimate javnu površinu, imate i zakonsku obavezu da postavite obavijesti da je prostor pod videonadzorom. No čak ako i nije riječ o javnoj površini, postava obavijesti da je objekt pod videonadzorom je dobro sredstvo odvraćanja te upozorenja potencijalnim provalnicima.

Ograde, grmlja i živice

Postava ograde, koja ne mora biti visoka ili skupa čini razliku za “lopova u prolazu” koji vam po danu ili noći iz neograđena dvorišta može ukrasti predmete. Držite zatvorenim ulazna vrata doma kako ne bi bilo tko mogao ući čak i po danu.

Odgovorno ponašanje, dobri susjedi

Budite oprezni te uvijek zaključavajte sva vrata ili prozore vašeg doma dok vas nema. Nemojte ostavljati otvoren prozor kuće ili vikendice ako vas nema duže vrijeme te ne držite ključ ispod otirača. Zamolite susjeda da vam pripazi stan ili zalijeva biljke ispred stana ako ste u mogućnosti. No nemojte zanemariti da ni vaši susjedi nisu uvijek dostupni.

Kupovinom kvalitetnog sustava videonadzor koje u ponudi ima Alarm Express vaš dom će postati puno sigurniji a vi puno mirniji.

Alarm Express ima velik izbor IP i analognih HD kamera za zaštitu vašeg doma. 

Provjerite cjelokupnu ponudu na web stranici ili nam se javite sa upitom, te smo uvjereni da će te pronaći odličan izbor za vaš dom po pristupačnim cijenama.