Trgovine

[vc_row][vc_column width=”1/4″][box_header title=”KORISNICI” type=”h6″ bottom_border=”1″ top_margin=”page-margin-top”][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Poslovni prostori i objekti” url=”/korisnici/poslovni-prostori-i-objekti/” extraclass=”margin-top-30″][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Kuće, stanovi i zgrade” url=”/korisnici/kuce-stanovi-i-stambene-zgrade/”][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Trgovine” url=”/korisnici/trgovine/”][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Javni i uslužni objekti” url=”/korisnici/javni-i-usluzni-objekti/”][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Financijske institucije” url=”/korisnici/financijske-institucije/”][vc_btn type=”action” icon=”arrow-right-1″ title=”Hoteli i ugostiteljski objekti” url=”/korisnici/hoteli-i-ugostiteljski-objekti/”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_single_image image=”741″ img_size=””][vc_column_text el_class=”description”]Trgovine su izložene raznim specifičnim rizicima među kojima je rizik od krađe proizvoda onaj kojim se pridaje najviše pažnje jer generira značajne gubitke u poslovanju. Kada govorimo o zaštiti proizvoda od krađe,  najefikasnije je primijeniti sustav elektroničke zaštite artikala (EAS) koji se sastoji od zaštitnih naljepnica ili tagova, deaktivatora i signalnih antena. U slučajevima pokušaja krađe antene postavljene na izlazu ili neposredno nakon POS blagajničkih terminala detektiraju i zvukom javljaju ako zaštita nekog proizvoda nije deaktivnirana. Primjena EAS-a tako omogućava trgovcima slobodnije izlaganje robe i njezinu dostupnost kupcu na način koji neće uzrokovati da kupci gube strpljenje čekajući, a da se pri tome ne mora povećavati broj prodavača.

Sustav za dojavu požara iznimno je važan za sigurnost kupaca i djelatnika i važno ga je integrirati sa sustavima evakuacije, razglasa, odimljavanja, ventilacije i kontrole pristupa kako bi se omogućila što brža evakuacija tijekom koje neće doći do panike i što brži početak gašenja požara.

Videonadzor se postavlja u funkciji prevencije kaznenih djela bez obzira jesu li počinitelji kupci ili djelatnici te naknadnog ustanovljavanja što se dogodilo i identifikacije počinitelja. Integriran s POS sustavom omogućava naknadni pregled svake pojedine transakcije što je korisno prilikom reklamacija kupaca.

Sustav kontrole pristupa omogućava pristup pojedinim prostorima samo za to ovlaštenim osobama, a funkcija mu se može proširiti na evidenciju radnog vremena čime se znatno olakšava obračun radnih sati zaposlenika.

Sustav protuprovale štiti od pokušaja provale van radnog vremena te omogućava tihu dojavu u slučaju oružanog razbojništva. Moguće ga je proširiti elementima za detekciju stanja okoline (npr. temperature u frižiderima) i tako spriječiti i još neke uzroke gubitaka u trgovinama. Kako bi se osigurala brza intervencija treba osigurati dojavu signala alarma zaštitarskom dojavnom centru, a kada je to moguće omogućiti i videoverifikaciju alarma kako se ne bi nepotrebno trošilo na intervencije uslijed lažnih alarma.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]