• 051 359 761
  • info@alarmexpress.hr
  • Pon - Pet: 8:00 - 16:00
  • Dežurni tehničar (0-24h): Rijeka 091 2233 324, Zagreb 091 6440 010
Trgovine

Trgovine su izložene raznim specifičnim rizicima među kojima je rizik od krađe proizvoda onaj kojim se pridaje najviše pažnje jer generira značajne gubitke u poslovanju. Kada govorimo o zaštiti proizvoda od krađe,  najefikasnije je primijeniti sustav elektroničke zaštite artikala (EAS) koji se sastoji od zaštitnih naljepnica ili tagova, deaktivatora i signalnih antena. U slučajevima pokušaja krađe antene postavljene na izlazu ili neposredno nakon POS blagajničkih terminala detektiraju i zvukom javljaju ako zaštita nekog proizvoda nije deaktivnirana. Primjena EAS-a tako omogućava trgovcima slobodnije izlaganje robe i njezinu dostupnost kupcu na način koji neće uzrokovati da kupci gube strpljenje čekajući, a da se pri tome ne mora povećavati broj prodavača.

Sustav za dojavu požara iznimno je važan za sigurnost kupaca i djelatnika i važno ga je integrirati sa sustavima evakuacije, razglasa, odimljavanja, ventilacije i kontrole pristupa kako bi se omogućila što brža evakuacija tijekom koje neće doći do panike i što brži početak gašenja požara.

Videonadzor se postavlja u funkciji prevencije kaznenih djela bez obzira jesu li počinitelji kupci ili djelatnici te naknadnog ustanovljavanja što se dogodilo i identifikacije počinitelja. Integriran s POS sustavom omogućava naknadni pregled svake pojedine transakcije što je korisno prilikom reklamacija kupaca.

Sustav kontrole pristupa omogućava pristup pojedinim prostorima samo za to ovlaštenim osobama, a funkcija mu se može proširiti na evidenciju radnog vremena čime se znatno olakšava obračun radnih sati zaposlenika.

Sustav protuprovale štiti od pokušaja provale van radnog vremena te omogućava tihu dojavu u slučaju oružanog razbojništva. Moguće ga je proširiti elementima za detekciju stanja okoline (npr. temperature u frižiderima) i tako spriječiti i još neke uzroke gubitaka u trgovinama. Kako bi se osigurala brza intervencija treba osigurati dojavu signala alarma zaštitarskom dojavnom centru, a kada je to moguće omogućiti i videoverifikaciju alarma kako se ne bi nepotrebno trošilo na intervencije uslijed lažnih alarma.

© 2018. Alarm express d.o.o. Uvjeti korištenja | Impresum