091 2333 175

info@alarmexpress.hr

08:00 - 16:00

Mnogi korisnici ga smatraju najisplativijim sustavom jer, osim što efikasno prevenira različite oblike kaznenih djela, kvalitetno se može integrirati sa drugim sustavima tehničke zaštite i sa poslovnim sustavima.

Na tržištu su trenutačno dostupne različite tehnologije video nadzora (klasična, hibridna, AHD, IP, videoanalitika) i njihovim pravilnim odabirom se mogu zaštiti objekata različitih veličina i namjena. Razvoj i primjena novih tehnologija (snimanje u boji, visoka rezolucija snimke, različite vrste objektiva ovisno o funkciji i željenom vidnom polju kamere, upravljivost i povezivanje s detektorima kretanja, zaštitna i antivandal kućišta i nadopuna IR ledicama za nadzor vanjskih prostora u noćnim uvjetima, prijenos snimke na daljinu IP ili GPRS vezom, itd.) ne samo da neprestano pružaju korisnicama nove, poboljšane uređaje, nego ih čine i cijenom sve pristupačnijima.

U srednjim i velikim aplikacijama videonadzora investitori sve više žele da se umjesto klasičnog koristi mrežni IP videonadzor. Razlozi zbog koji se sve više projektira IP videonadzor ponekad proizlaze iz stvarnih potreba za onim funkcionalnostima IP videa koje klasični nema, a ponekad je u pitanju praćenje trendova odnosno želja da se koriste najmodernije tehnologije. Neke od prednosti IP videonadzora su kamere visoke rezolucije (megapikselne kamere), mogućnost podešavanja kamera putem mreže te videoanalitika. Moguća je i kombinirati klasične i IP elemente u hibridni sustav videonadzora koji je posebno prikladan kada na objektima već postoji klasičan, ispravan sustav kojem se žele proširiti funkcije i mogućnosti.

Integracija videa sa sustavom protuprovale i vanjske zaštite omogućava videoverifikaciju signala alarma što smanjuje troškove za zaštitarske intervencije, a integracija s kontrolom pristupa olakšava svakodnevno poslovanje u objektima koji se štite s više sustava tehničke zaštite.

Sustavi videonadzora često se integriraju s drugim sustavima zaštite čime se povećava efikasnost samog sustava ali i temeljnog poslovanja pojedine tvrtke. Integracija je moguća na razini alarmnih ulaza/izlaza, serijske komunikacije (s POS uređajima, bankomatima) ili na razini programske integracije tj. zajedničkog upravljanja s više sustava što uključuje i videonadzor.